Zoekformulier

Klant krijgt medicijnen te makkelijk mee

Drogisten en apothekers geven nog te makkelijk geneesmiddelen mee aan klanten. Ze checken onvoldoende of iemand de medicijnen veilig kan gebruiken.

Dat stelde de Consumentenbond vrijdag. Drie zogenoemde mysteryshoppers gingen voor de organisatie langs bij 119 drogisten en 116 apotheken in 15 grotere steden. Meestal kregen de onderzoekers de medicijnen zonder moeite mee, ook als ze zeiden dat deze voor een kind bedoeld waren.

Informatie
Drogisten vroegen veel vaker dan apothekers of de klant nog informatie wilde over het geneesmiddel. De meeste drogisten stelden vervolgens echter niet de juiste vragen om erachter te komen of de verkoop tot gevaarlijke situaties kan leiden. De kwaliteit van de verstrekte informatie van de drogist is slechter dan die van de apotheek, aldus de Consumentenbond.

De apotheker vraagt gestructureerder door, de drogist verwijst vaak naar de bijsluiter. Twee jaar geleden deed de Consumentenbond eenzelfde onderzoek. De drogisten lijken hun gedrag te hebben verbeterd. Apotheken laten meer steken vallen dan destijds, constateert de bond.

Datum: 23 maart 2012

Bron: ANP

Lees meer artikelen