Zoekformulier

Pure chocolade tegen hoog cholesterol

Pure chocola kan helpen tegen een te hoog cholesterol. Dat blijkt uit onderzoek van The Hull University. De chocola is namelijk erg rijk aan zogenoemde polyfenolen.Vooral voor diabetici is een te hoog cholesterol vaak een groot probleem. Daarom hebben onderzoekers twaalf proefpersonen met diabetes type 2 getest.

Ze kregen zestien weken lang pure chocoladerepen te eten, sommigen waren verrijkt met de polyfenolen.

Goed en slecht cholesterol
De personen die de verrijkte chocolade aten, hadden na zestien weken een verbeterd cholesterol. Het slechte LDL cholesterol was verminderd, terwijl het goede HDL cholesterol was toegenomen.

Hoewel het ingrediënt zorgt voor een beter cholesterol, zijn er volgens onderzoekers van Diabetes UK ook veel nadelen. Ook pure chocoladezit meestal vol met vet en suikers en daar wegen de voordelen volgens hen niet tegen op.

Het onderzoek is gepubliceerd in Diabetic Medicine.

Datum: 19 oktober 2010

Bron: Gezondheidsnet

Lees meer artikelen