Zoekformulier

Veel verwarring over gezond eten

Nederlanders zijn geregeld in verwarring over wat gezond eten is en wat niet. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Voedingscentrum.

Uit het onderzoek onder 1046 Nederlanders van 18 jaar en ouder blijkt dat maar liefst 33 procent van de Nederlanders wel eens in verwarring zijn over eten. Vooral jongeren tot 29 jaar geven aan in dubio te zijn: 48 procent van hen raakt af en toe of regelmatig in de war na gesprekken over wat wel of niet gezond is om te eten. Zij zijn ook de leeftijdsgroep die het meeste informatie zoekt over eten en die het meest anders over eten gaat denken.

Bijna de helft van de ondervraagde jongeren van 18 tot 29 jaar zoekt minimaal één keer in de week naar informatie over voeding. Dat kan een recept zijn, maar ook informatie over calorieën of tips om gezond te eten.

Er wordt ook veel over voeding gepraat, met familie en vrienden maar ook met collega’s, op feestjes en op social media.15 procent van de jongeren bespreekt dagelijks zaken omtrent voeding. Dat is bijna twee keer zoveel als andere leeftijdsgroepen.

Het Voedingscentrum start vandaag met de campagne 'De waarheid op tafel'. Met de campagne wil het Voedingscentrum mensen aan de hand van veelgehoorde stellingen aan het denken zetten over voeding.

Datum: 7 oktober 2013

Bron: Gezondheidsnet

Lees meer artikelen