Zoekformulier

Gezondere leefstijl populairste voornemen

Het verkrijgen van een gezonder leven staat bij 40 procent van de Nederlandse singles bovenaan de lijst van goede voornemens. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Sofres, in opdracht van datingsite Lexa.nl.

Vooral single vrouwen hopen in het nieuwe jaar wat kilo's kwijt te raken en meer tijd vrij te maken voor ontspanning. Bijna een derde van de 1500 deelnemers aan het onderzoek doet niet aan goede voornemens. Het zijn met name de singles tussen de 18 en 34 jaar die zich voornemen in 2013 hun leven anders in te richten. De huidige economische situatie zorgt ervoor dat meer dan een kwart van hen minder geld wil uitgeven.

Leuke dingen
Toch staan gezonder eten en meer lichaamsbeweging hoger op de lijst. Ook willen veel deelnemers tijd vrij maken voor leuke dingen. Zo geeft bijvoorbeeld 20 procent aan meer tijd met vrienden door te willen brengen. Singles in de leeftijdscategorie 35 tot 49 jaar houden zich minder bezig met goede voornemens dan de jongere respondenten.

Opvallend is dat met name single ouders meer tijd voor zichzelf nodig hebben. Wel geeft bijna een kwart van hen aan meer tijd te willen doorbrengen met familie en/of kinderen. Een van de manieren waarop zij dit willen realiseren is door minder vaak de televisie aan te zetten.

Datum: 18 december 2012

Bron: Gezondheidsnet

Lees meer artikelen