Zoekformulier

Artikelen

Nederlanders ontwikkelen kunstalvleesklier

Meerdere keren per dag prikken, koolhydraten tellen en insuline spuiten. Voor mensen met diabetes type 1 is dat misschien over een paar jaar niet meer nodig. Een groep Nederlandse wetenschappers heeft namelijk een kunstmatige alvleesklier ontwikkeld in handzaam formaat.
Lees meer


Lage bloedsuiker is goed voor hersenen

Zelfs bij mensen die geen last hebben van diabetes, zorgt een hoog bloedsuikergehalte vaker voor geheugenproblemen. Dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Neurology.
Lees meer


Nieuw middel tegen hepatitis C veilig bevonden

Een nieuw middel tegen de leverziekte hepatitits C is veilig bevonden in de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau Bloomberg dinsdag (Amerikaanse tijd) naar aanleiding van meldingen van Amerikaanse toezichtshouders op de gezondheidszorg.
Lees meer


Strengere regels cosmetische ingrepen

Alleen bevoegde artsen en zorgverleners mogen als het aan minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ligt nog rimpelvullers plaatsen. Voor laseren gaat waarschijnlijk hetzelfde gelden. Schippers kondigde maandag aan dat ze mensen beter wil gaan beschermen tegen beunhazen in de snelgroeiende ''mooimaakindustrie’’.
Lees meer


Mogelijk supervaccin tegen griep ontdekt

Een vaccin dat levenslang beschermt tegen alle soorten griep, ook tegen nieuwe, gemuteerde variaties. Die 'heilige graal' zeggen Britse onderzoekers mogelijk ontdekt te hebben.
Lees meer


Tijdens slaap wordt het brein 'gewassen'

Tijdens de slaap komen er in onze hersenen processen op gang die lijken op een wasbeurt. Dat hebben Amerikaanse onderzoekers ontdekt. Ze schrijven erover in het wetenschappelijke tijdschrift Science.
Lees meer


Lees meer artikelen